Kakšna so načela, ki jih je treba upoštevati pri odlitju stališč mehanskih odlitkov

Kakšna so načela, ki jih je treba upoštevati pri legiranem položaju mehanskih odlitkov

Na podlagi raziskovalnih in proizvodnih izkušenj teorije strjevanja mehanskih odlitkov je treba pri določanju položaja polnjenja upoštevati načelo.

1, je treba v spodnji del postaviti pomemben del mehanskega litja. Spodnja kovina mehanskega litja se strdi pod statičnim pritiskom zgornje kovine in je sklenjena in kompaktna.

2, mora biti pomembna predelovalna površina navzdol ali pokončna. Izkušnje kažejo, da so na površini navzgor pojavile pore, nekovinski vključki in druge okvare, navadna ali bočna fasada pa je navadno relativno gladka, možnost napak je majhna, posamezna obdelovalna površina mora biti navzgor, primerna za povečavo Roba obdelave, da se po obdelavi ne pojavi napake. Različna površina postelje strojne površine je ključna površina, ni dovoljeno imeti trahome, por, žlindre, razpoke in krčenje ter druge okvare in zahteva organizacijo gosto in enotno, da se zagotovi vrednost trdote znotraj določenega razpona.

3, tako da je mehanska ravnina velike ravnine navzdol ali nagnjena. Za velike ploščate ulitke se lahko nagiba uporablja za povečanje kovinske površine hitrosti naraščanja, da se prepreči brazgotine brazgotine na brazgotinah. Tilt nalivanje, glede na velikost pesek škatla, vrednost H je običajno nadzorovana v območju 200 ~ 400mm.

4, bi morali zagotoviti, da se litje lahko napolni. Za odlitke s tankoslojnimi deli je treba tankozidne dele postaviti v spodnjo polovico ali postaviti pod točko za izlitje, da se izognemo okvaram, kot so prelivanje ali mrazenje.

5, bi morali biti primerni za polnjenje mehanskega litja. Za krčenje zlitine ali debeline vlivne strukture je neenakomeren in nagnjen k krčenju, mora krčenje vlivati ​​prednost pogojem strjevanja, da se olajša namestitev riserjev in igra vloga riserja.

6, da bi se izognili visečemu pesku, visečemu pesku ali konzolni peščeni jezici, enostavno pod jedrom, škatlo in testom. Izkušnje kažejo, da viseči pesek v škatli, ki se zlahka zlomi. Ni težko postaviti viseče jedro na zgornjo polovico. Konzervirano peskovito jedro ni stabilno, lahko se pod vplivom kovinske vzgona zlahka nagiba, se je treba izogibati. Poleg tega, da skrbijo za jedro, polje, udobje pregleda.

7, mora biti v polożaju polożaja, polożaju vlivanja in mehanskem vlivanju hlajen polożaj. Flip plesni ni samo velika količina dela, ampak tudi enostavno povzročiti gibanje peščenih jeder iz peska in celo ogenj ter druge okvare.