Ventil ulitkov kaj so pomanjkljivosti, ki so nagnjeni k

Ventil litje je eden od vodilnih izdelkov v oddanih, povpraševanje na trgu je zelo veliko. Vendar zaradi proizvodnih cen surovin, tako da je povišanje proizvodnih stroškov; učinkovitosti proizvodnje glede na druge ulitkov je hitrost nižje in višje izmeta in drugih dejavnikov, ki resno vpliva na izhodni ventil litje. Tovarne v 2005 proizvodnja več kot 2.000 ton ventil litje, integrirano odpadkov skoraj 170t, ostanki stopnjo več kot 8 %. Smo skozi obrat ventil litje napake v analizi podatkov za identifikacijo glavnih vzrokov za odpadke, in svojo serijo izboljšav, in dosegli dobre rezultate, da zagotovijo, da ventil litje proizvodnje prelaz stopnja in izboljšanje kakovosti proizvodov.

Ventil litje proizvodnega procesa najbolj verjetno, da devet pomanjkljivosti, in sicer: listnih, žlindra, vključkov, krčenje in svoboden, segregacije, hladno ločitev, obračanja kože, litje razpoke, anizotropije, stroji 580 bo z večino prijateljev podrobno Ta devet pomanjkljivosti.

1, na listnih: to je proces kovinskih strjevanje, uspelo pobegniti plina, levo v kovino, znotraj nastanek majhne luknje, notranje stene je gladka, ki vsebujejo plin, ultrazvočni je visoka odbojnost, ampak tudi zato, ker je v bistvu sferične ali Elipsoid, točka podobnih pomanjkljivosti, ki vplivajo amplitude svoj razmislek. Listnih v v ingot zdrobijo v območju napako kovanje ali vozni in je ugodno za je bilo z ultrazvočne preiskave.

2, žlindra: taljenje procesa v žlindro in peči peči ognjevzdržnih materialov luščenje v tekočo kovino, v odlitku ukvarjali z litjem ali ingot telesa, nastajanje žlindre pomanjkljivosti. Žlindre ni običajno prisotna v enem, pogosto v gosto stanje ali razpršena v različnih globinah.

3, mešani: postopek reakcije pri topljenju proces (npr. oksidov, sulfidov, itd) - nekovinskih vključkov, ali kovinskih delov nekaterih sestavin popolnoma ne stali in levo za oblikovanje kovin vključkov, kot so visoke gostote, visok talilni točke sestava - volfram, molibden in tako naprej.

4, krčenje in svoboden: vlivanje ali kalupov, hlajenje za strjevanje, nosilec skrči, v zadnjem delu strjevanja zaradi pomanjkanja tekočo kovino lahko obliki votle podobnih napak. Velike in koncentrirano votline se imenujejo krčenje, in majhna, razpršene prostore se imenujejo popustiti. Ponavadi se nahajajo v končni utrjeni del kalupov ali vlivanja center. Notranje stene je grobo in obdan z veliko nečistoč in fine pore. Zaradi pravo toplotnega raztezanja in krčenja, krčenje je neizogiben, vendar z tehnologije pridelave različne postopke predelave so različnih oblik, velikosti in mesta, ko se razteza litje ali ingot telo postane napako. Za gredice, kovanje, v ingot bodo preostala krčenja (krčenje preostali, preostali krčenje), če ta ni odstranjen iz kovanje.

5, ločevanje: vlivanje ali ingot segregacije v glavnem nanaša na postopek taljenja ali kovine taljenju proces, ker zaradi neenakomerne porazdelitve komponent, ki so nastala z ločevanjem, segregacije obstaja v regiji njene mehanske lastnosti se razlikujejo od celotno kovinskih matrik mehanika uspešnosti, razlika presega dovoljeni Fiscale postane napako.

6, hladno ločitev: to je edinstven vlivanje v večstopenjski pomanjkljivosti, predvsem z oddanih Litje proces oblikovanja, je v vlivanje tekočo kovino, zaradi splash, valovi, lije prekinjeno, ali iz različnih smeri pretoka dva (ali več) kovinski srečati in drugih razlogov, ker tekoče kovinsko površino ustanovilo poltrdne film ostati v vlivanje telo v obliki vrsto površino trebušne prepone in podobnih napak.

7, odlaganje: to je jeklo z zajemalko v kalupov za vlivanje kalupov, ker lije prekinitev, pavza in drugih razlogov, prvi lije kovinske površine tekočine v zraku hitro ohladi v obliki oksida film, še naprej pour, nov lije (tekočine tipa) pomanjkljivosti, ki so nastala z lomljenje tekoča kovina v ingot, ki lahko ne izničil v poznejših ingot gredice kovanje.

8, litje razpoke: razpoke v odlitku je predvsem hlajenje kovine, ko krčenje stres presega trdnost materiala, ki jih je povzročil z obliko oblikovanja litja in litja proces, ampak tudi z kovinski material v nekaj i mpurities (npr, visoka vsebnost žvepla se je vroče krhkosti, krhkosti na hladnem ko visoka vsebnost fosforja, itd.). V ingot bo tudi proizvajajo aksialni interkristalno razpoke v poznejših gredice, kovanje, če ne kovanje, ostane v kovanje postati kovanje notranje razpoke.

9, anizotropije: vlivanje ali kalupov, hlajenje za strjevanje, od površine na sredino hitrosti ohlajanja je drugačen, ki tvorijo različne kristalne strukture, ki prikazuje mehanske lastnosti anizotropije, tudi do zvočne lastnosti anizotropije, ki je od centra na površino različnih hitrosti za zvok in zvok oslabi. Te anizotropije bo negativno vplivajo na velikost in lokacijo napake pri ocenjevanju ultrazvočni pregled ulivanje.