Ventil ulitkov analize in izboljšanje skupne napake

1. listnih

To je kovinski strjevanje proces lahko pobeg plin zapustil v kovino, znotraj nastanek majhne luknje, notranje stene je gladka, ki vsebujejo plin, je ultrazvok je visoka odbojnost, ampak tudi zato, ker je v bistvu sferičnih ali bolj elipsoidne, to je točke podobnih pomanjkljivosti, ki vplivajo na svoj odsev amplitude. Listnih v v ingot so zdrobljeni v območju napako kovanje ali vozni in je ugodno za je bilo z ultrazvočne preiskave.

2. krčenje in svoboden

Litje ali kalupov, hlajenje za strjevanje, nosilec skrči, v zadnjem delu strjevanja zaradi pomanjkanja tekočo kovino lahko obliki votle podobnih napak. Velike in koncentrirano votline se imenujejo krčenje, in majhna, razpršene prostore se imenujejo popustiti. Ponavadi se nahajajo v končni utrjeni del kalupov ali vlivanja center. Notranje stene je grobo in obdan z veliko nečistoč in fine pore. Zaradi pravo toplotnega raztezanja in krčenja, krčenje je neizogibna, vendar s postopkom predelave različne metode so različne oblike, velikosti in mesta, ko se razteza litje ali ingot telo postane napako. Za gredice, kovanje, v ingot bodo preostala krčenja (krčenje preostali, preostali krčenje), če ta ni odstranjen iz kovanje.

3. žlindra

Žlindre v procesu taljenja ali ognjevarnih peči peči je odstranite odmrle celice v tekočo kovino in ločimo v vlivanje ali ingot telo med litjem v obliki žlindre napako. Žlindre je običajno ni prisoten v eni članici, pogosto v gosto stanje ali razpršene v različnih globinah, ki spominja merilno pomanjkljivosti, vendar imajo določeno stopnjo.

4. mešani z

(Npr. oksidov, sulfidov, itd.) v procesu taljenja - nekovinskih vključkov ali dodatkov nekaterih sestavin kovinskega dela popolnoma ne stopi in ostane v obliki kovinskih vključkov na primer visoka gostota, visoka tališča točke komponente - volfram, molibden, itd.

5. ločevanje

Segregacije v vlivanje ali kalupov v glavnem nanaša na ločevanje komponente, ki je nastala v procesu taljenja ali taljenje kovin zaradi neenakomerne porazdelitve komponente. Mehanske lastnosti segregiranih območjih so različne od tistih v celoti kovinskih matrik. Razlika je po standardu dovoljeni obseg postane napako.

6. ulivanje razpoke

Razpoke v odlitku so predvsem posledica dejstva, da je stres krčenje kovinski hlajenja in strjevanje presega trdnost materiala. To je povezano z oblika modela in ulivanje za litje ter treskav kovinski material. (Kot vroče krhkost ko vsebine žvepla je visoka, krhkosti na hladnem ko visoka vsebnost fosforja, itd.). V ingot bo tudi proizvajajo aksialni interkristalno razpoke v nadaljnje gredice, kovanje, če ne kovanje, ostane v kovanje postati kovanje notranje razpoke.

7. hladno ločitev

To je edinstven razslojevanju napaka v litje, litje proces oblikovanja ulivanje, kar je posledica brizganjem, gimnastika, lije ali dveh področjih različnih smereh (ali več sklopov) v glavnem nanašajo) kovin pretoka in drugih razlogov, ker je tekoče kovinsko površino ustanovilo poltrdne film ostati v vlivanje telo v obliki vrsto površino trebušne prepone in podobnih napak.

N

To je, ko jeklo iz zajemalko za ingot, vlivanje kalupov, ker lije prekinitev, pavza in drugih razlogov, prvi lije tekočo kovino površino v zraku hitro ohladi v obliki oksida film, v nadaljnje lije nov tekoč kovinski zlom skozi kalupov v ingot in nastanek večplastno pomanjkljivosti (tip območja), je v naslednjih kovanje jekla ingot gredice, ne more biti prisiljen odstraniti.

9. anizotropije

Ko litje ali ingot ohladimo in utrjeni, hitrosti ohlajanja od površine do centra je drugačen, posledico različne kristalografske strukture, razstavlja anizotropije mehanskih lastnosti, in vodi do anizotropije akustični lastnosti, površina je različnih hitrosti za zvok in zvok oslabi. Te anizotropije bo negativno vplivajo na velikost in lokacijo napake pri ocenjevanju ultrazvočni pregled ulivanje.

ukrepov za izboljšanje

(1) taljenja opreme na tekoča sestavina železa slabo sposobnost za podporo in stabilnost pesek mešalnik ni dobro. Sestava staljenega železa je omejena z dejavniki, kot so koks, peči, obsegu letalskega in surovine pogoj. Pesek smole vplivajo dejavniki, kot so temperatura, smole in kisline poleg. Kot pesek pogosto ne gredo skozi regeneracijo in hladilni posteljo, tako da pesek temperatura je visoka, prizadeta pesek moč, posledico litja v pesek otekanje resne, povečanje litje krčenja, krčenje pomanjkljivosti vajeni.

(2) v votlini v pesek in lije proces vpliv staljenega železa neposredno pripelje do napake Trahom in pesek.

(3) staljenega železa v talilno opreme bo vedno žlindre generacije, lije staljenega železa v trdnih in tekočih žlindre skupaj z staljenega železa v votlino v obliki žlindre luknje.

(4) v postopku proizvodnje, vsebnosti dušika v staljenega železa narašča s temperaturo, in zmanjšuje s povečanjem ekvivalenta ogljika. Ko bi dušika in vodika so skupaj, je enostaven za obrazec pore, ki je glavni vir.

(5) dno kalupa je manj togo, obliko pred postavitev neenakomerno in deformacije, ki izhajajo iz pesek vrsta površina neravna, kdaj vrsto vrsto gor in dol vrzel med večje, posledico pod površino velikosti, slabem stanju.

(6) 2,2 m telo ob vznožju pesek jedro v lije drift proces navzdol, je vznožju glavni razlog za neenakomerno stene debeline. Pri

Glede na vzroke ventil vlivanje okvar, smo predvsem iz naslednjih sprejeti ukrepe za izboljšanje:

(1) ustrezno povečati železa tekoče ekvivalenta ogljika, uporaba grafitizacijo širitev povečati self-polnjenje sposobnost materiala.

(2) Chung polje za zagotovitev kompaktnost pesek, izboljšati moč pesek tipa, in spodbujati litje iz polnjenje zmogljivosti.

(3) pred vrsto votlino pred razpršene pesek piha čist, in skrbno preveriti votlino.

(4) po nalitju odlagališče v lije skozi telo ventila je ne lije, vrata pokal in vtičnico lukenj za kritje tesen, da bi preprečili razpršene pesek v.

(5) preden lije trdnih tekočina na površini staljenega železa čisto; izboljšati začetno lije temperaturo staljenega železa, ki zmanjšujejo težnjo železov oksid sekundarno oksidacijski žlindro; ventil litje čim bolj po začetni lije na prostem, po uporabi veliko število tankih žlindro; za 610mm (24 v) F telo ventila, za runner krog sklepov, skupaj z drugimi parametri ko lije, uvoz in izvoz se nahajajo v filtru in mnogo-odkrušek krog filter očesa je izboljšalo v monolitno obrazec za izboljšanje slagging učinek na aktiviranja sistem.

(6) surovin, kolikor je to mogoče z uporabo ogljikovega jekla, navadne sive litega železa ali litina nazaj zaračunati; zmanjšanje železa v legirnih elementov, kot so Cr, Mn in druge vsebine, za zmanjšanje vsebnosti železa svoje plina; In v deževnih dni ali vlažnost večje sezone, naslednji jedro je najbolje uporabiti baklo na površini jedro votlino, pesek, pečen spet za zmanjšanje količine peska plina; Uporaba visoka temperatura, lije majhne ventilov, da bi olajšali izpušni svoje tekočine in zmanjšanje proizvodnje žlindre.

(7) lije 1067mm (42 v) F telo ventila, potrebo po fiksni mešalnik v istem nadstropju na isti Chung, vrsto in tla ne bi smeli imeti vse odpadke; ni dovoljeno postaviti v drugih mestih zmanjšati to je prepovedano, da dvigalo pesek in plesni osnovno ploščo skupaj, da se prepreči deformacijo tal.

(8) pour 2.2n, telo ventila, v vznožju jedro Core jedro dal pesek količino smole in čim prej vnesite. Pri

Po jemanju zgoraj ukrepov za izboljšanje, celotne proizvodnje 2413.78t ventil, notranjo odpadkov stopnjo 1,15 %, stopnja zunanjih odpadkov 1,73 %, stopnja celovito ostanki 2,88 %. V primerjavi z izboljšano ostanki stopnja, notranjo stopnjo odpadkov zmanjšala za 2.39 odstotne točke, stopnja zunanjih odpadkov zmanjšala za 2.85 odstotnih točk znižala stopnja celovito ostanki 5.24 odstotnih točk, učinek je izjemen.