Način delovanja in prednosti in slabosti avtomobilski vlivanjem

Način delovanja in prednosti in slabosti avtomobilski vlivanjem

Ko toplotna obdelava avtomobilov vlivanje, je zelo nizko tališče, to je enostavno ravnati s pregrevanjem, temperaturna razlika, potem je razmeroma majhna, avtomobilov, Casting za točnost termometer zahteve so zelo visoke, če je ogrevanje po izolacijo odklon je relativno velik, potem ne more dokončati namen okrepitev, lahko vidimo, za nadzor vroče kovine die vlivanja temperatura je ključ do celotnega procesa, po nekaj testov potrdili, da ročno delovanje temperatura in čas je obstoj stik, če staranje temperatura relativno visoka, potem izolacija čas bo kratek, in če staranje temperature je relativno nizka, nato izolacija čas bo določeno pripono, prvi način ravnati s primerom, za večje količine proizvodnje je vrsto zelo diskretne, nadzor kakovosti končnega izdelka, in uporabo drugi način lahko izdelek prelaz stopnja je izboljšalo, ampak tudi za zagotovitev kakovosti procesa izdelka.

Prednosti litja so vlivanje z odlično dimenzijske nenatančnosti. Ponavadi to odvisno od litja material, tipična vrednost je začetni 2,5 cm velikosti, ko zmota je, 0.1 mm, in napaka je povečal 0,002 mm za vsako dodatno 1 cm. v primerjavi za druge postopke vlivanja, njegovo oddanih površina je gladka, zaokrožena polmerom približno 1-2 .5 mikronov. Plesni debeline približno 0,75 mm se lahko izvede prodajelec peska ali trajno litja. To lahko neposredno oddanih notranje strukture, kot so svila kompleti, grelni elementi, visoke trdnosti nosilno površino. Druge prednosti vključujejo sposobnost za zmanjšanje ali izogibanje sekundarne obdelave, hitrost izdelave, litje natezno trdnostjo do 415 MPa, lahko odda visoko mobilnost kovin.

Največja pomanjkljivost litja so visoki stroški. Oprema za vlivanje in plesni, plesni komponente so zelo drago glede na druge metode litje. Tako proizvodnjo avtomobilskih tlačnega litja, ko proizvodnjo velikega števila izdelkov je bolj ekonomično. Druge pomanjkljivosti so: ta postopek velja le za višji mobilnost kovin in vlivanja kakovosti mora biti med 30 gramov in 10 kg. V običajnih litja, končno oddanih serije ulitkov imajo vedno pore. In zato ne more biti vse toplotne obdelave ali varjenje, ker je plin v vrzel bo pod vplivom toplote širitev, ki izhajajo iz notranjih mikro-pomanjkljivosti in površinsko luščenje.

Die vlivanja metoda ima naslednje pomanjkljivosti:

(1) die-cast zlitine so omejeni

Še vedno potrebujejo za študij gradivo, plesni materiali in metode delovanja.

(2) oprema je drago

Oprema za proizvodnjo vlivanju kot vlivanju stroj, taljenje peči, peči in vlivanju plesni in drugi stroški so precej drage.

(3) slaba airtightness odlitkov

Kot taline skozi hitro polnjenje v mold vlivanju, bo proizvodnjo pojav turbulence, lokalni nastanek pore ali skrči luknje, ki vplivajo na upornosti izolacije. Trenutno je metoda za impregnacijo, ki se lahko uporabijo za izboljšanje zrakotesnost.