Integrirano oblikovanje avtomobilskega litja

Integrirana zasnova avtomobilskega litja

Z varčevanjem z avtomobilsko energijo in zmanjševanjem stroškov proizvodnje se še naprej povečujejo, v celoti izkoristijo prednosti litja, izvirnega žigosanja, varjenja, kovanja in vlivanja, ki oblikujejo več delov z razumnim zasnovo in optimizacijo konstrukcije za dosego integriranega litja Oblikovanje lahko učinkovito zmanjša težo delov in zmanjša nepotrebno tehnologijo obdelave, da bi dosegla težo delov in visoko zmogljivost.

Razvojni trend vdelave avtomobilskih ulitkov je bolj očiten pri razvoju odlitkov iz neželeznih zlitin. Da bi v celoti izkoristili postopek litja, da bi dosegli značilnosti proizvodnje kompleksnih strukturnih ulitkov, je bila integrirana zasnova vratnih panelov, okostja sedeža, okostne plošče armaturne plošče, prednjega okvirja in požarnega zidu ter druge integrirane oblike visokotlačnih Ulitkov, velikosti, ki je bistveno večja od sedanje proizvodnje Casting, potreba po 4000 do 5000 t ali celo večji tonažni stroj za tlačno litje za proizvodnjo.

Teža avtomobilskih ulitkov

Da bi zagotovili trdnost in varnost avtomobila pod predpostavko avtomobila, kolikor je le mogoče zmanjšati kakovost priprave, doseže lahek in s tem izboljša moč vozila, zmanjša porabo goriva in zmanjša onesnaženost izpušnih plinov. Kakovost vozila se zmanjša za 100 kg, poraba goriva na 100 km pa se lahko zmanjša za 0,3 do 0,6 L. Če se teža vozila zmanjša za 10%, se lahko učinkovitost porabe goriva poveča za 6% do 8%. Zaradi potrebe varstva okolja in varčevanja z energijo je težo avtomobila postal svetovni trend razvoja avtomobilov, težo avtomobilskih ulitkov je postala ena od pomembnih smeri razvoja avtomobilskih odlitkov.