Kako nadzorovati pretočno temperaturo odlitkov ventila?

Kako nadzirati temperaturo izliva ventilskih ulitkov?

Vsako leto pri proizvodnji ventilskih ulitkov, ki so pogosto nastale zaradi vlage, odpadne litine predstavljajo približno 20%, temperatura litja je tesno povezana s kakovostjo vlivanja, zato je za izboljšanje donosa ventilskih ulitkov potrebno nadzorovati temperaturo polivanja.

1, najvišjo vrednost temperature izliva. Visoka temperatura vlivanja bo povzročila dvig peska, še posebej s kompleksnimi odlitki iz peska, pri izlivanju temperature 1420, ko se ostanek poveča, s čiščenjem temperature 1460 odpadkov Shan do 50%. Zato je treba najvišjo temperaturo vlivanja nadzorovati pod 1420 Shan.

2. Najnižja temperatura vlivanja. Ko je temperatura izliva pod 1380 Shan, so majhne pore vsakega monomera pod površjem obdelanega litega železa in premer luknje je na splošno 1. V posameznih primerih je le 1-2 majhnih lukenj, in Te luknje se bodo pojavile tudi z majhno količino žlindre. Rezultati kažejo, da je ta napaka povezana s temperaturo prelivanja in ko je temperatura prelivanja višja od 1380 Shan, se napaka ne bo proizvajala v odlitkih ventilov.

Če povzamemo, lahko opazimo, da je treba temperaturo vlivanja nadzorovati leta 1380. Poleg tega je najpogostejši vzrok za nizko temperaturo prelivanja ta, da se pred prelivanjem staljeno železo transportira in ostane v odprtem lončku dolgo časa. Izguba toplote se lahko znatno zmanjša tako, da pokrov prevlečete z adiabatskim materialom.