Kako preveriti okvare stroja

Kako preveriti okvare stroja

Da bi zagotovili kakovost strojev Castingss, mora stroj Castingss temeljiti na različnih uporabah in zahtevah z različnimi metodami kontrole, pravočasnim odkrivanjem napak, ki niso dovoljene. Inšpekcijski pregled napak je na splošno sprejel naslednje metode.

(A) videz pregleda hrapavosti površine pregleda mora biti v ustreznih svetlobnih pogojih za vizualno ročno dotikanje, s čutom stanja površine identifikacije, z merilnim orodjem za pridobitev velikosti stroja podatkov, statističnih metod za določitev točnosti defektne krivulje.

(B) kemična analiza vseh strojev Castingss, kemična sestava je zelo pomembna, zato je v večini primerov kemična sestava sprejemni indeks. Kemična sestava posredno določa tudi mehanske lastnosti odlitkov strojev in pojav napak ali ne.

(3) mehanski preskus trdnosti Trdota test je prvi, ki preizkusi, ali je prišlo do napake na Machinery Castings pomeni, v začetku tega stoletja so bile Združene države v pesek oddelku testnega dela Machinery Castings Machinery Castings glave valja, kot saj trdota presega določeno vrednost, ki je neizogibna razpoke. Ta metoda je preprosta in nenavadna.

(4) metalografski pregled (metalniografski mikroskopski test) z optičnim mikroskopom in nato povečal 50 ~ 2000 krat, da bi opazoval površino polirane kovine, vzorec v odsotnosti erozije pod pogoji vključkov (s svetlimi, temnimi in polariziranimi interferencami mikro trdote in druge funkcije glede na oceno GB10561-89), po eroziji organizacije in pregledu velikosti zrn. Ta metoda se pogosto uporablja za preverjanje mikroskopskih napak, vendar se pogosto uporablja tudi za proučevanje mikroskopskih lastnosti makroskopskih napak.

(5) Neporušitveno preskušanje (neporušitveno testiranje) Med temi metodami osmotskega preskušanja (ISO3452), metodo preskušanja magnetnih delcev, metodo preskušanja vrtinčne struje se lahko uporablja le za površino ali površinski del pregleda okvar, pregled globokih napak v tehnologiji odlitka, metoda prenosa linije (ISO5579), tomografijo in ultrazvočno metodo odkrivanja napak. Nedestruktivno testiranje se je v zadnjih letih hitro razvijalo, zahvaljujoč obdelavi podatkov in strojni opremi pa je težko prenosljivo, kar močno izboljšuje zanesljivost in prilagodljivost inšpekcijskih pregledov.