Oblikovanje zmogljivosti odlitkov ventila

Oblikovanje zmogljivosti ventilskih ulitkov: temperatura prelivanja je 1540, sposobnost vlivanja je dobra, hitrost krčenja ulitkov pa je na splošno 2,5%. Upoštevati je treba načrtovanje tlaka, razporeditev izlivnega dvižnika in izbor materialov za oblikovanje. Ko je dimenzija litja pristranska, jo je mogoče po toplotni obdelavi popraviti in toplotno obdelavo je treba izvesti po popravku.

V primerjavi z drugimi sivi litini ima postopek izdelave ventilskih ulitkov naslednje lastnosti:

Shan Valve Castings proces proizvodnje in inšpekcijski postopek je bolj zapletena.

Odsesavanje ventilskih ulitkov je kompleksna tankoslojna lupina. Njegova odlitka zahteva gladko površino, odlite jasno, še posebej tesno napako. Da bi izpolnili zgoraj navedene zahteve, je treba odlitke sprejeti vrsto tehnoloških ukrepov, kot so izbira visoko refrakcijskih materialov za vlivanje in nadzor vode iz peska, plesni morajo biti slojeviti, da se zagotovi trdnost peska, Sistem za usta in strogo kontrolo hitrosti in temperature vlivanja. Zaradi visokih tehničnih zahtev,

Postopek ulivanja ventilskih ulitkov je veliko bolj zapleten kot pri splošnih odlitkih.

Poleg tega so odlitki odlitka poleg velikosti pregledov, natančnosti lokacije in videza, nekatere pa tudi za metalografsko strukturo, mehanske lastnosti, odpornost na korozijo in nenasičnostno testiranje ter drugo preskušanje, zato je postopek kontrole ulitkov tudi bolj kompleksen.

Odsesavanje valjev Shan je težko namestiti na strojna orodja

Struktura in oblika ventilskih ulitkov sta zapletena in nekateri deli pripadajo tanki steni, vitkimi deli in slabi togosti. Pri obdelavi strojnih orodij je težko postaviti in pritrditi, zato je pogosto potrebno zapleteno posebno napravo.

Nekateri deli ventila, natančnost pozicioniranja osnovne površine je nižja, površinska hrapavost je višja, včasih pa tudi uporaba neobdelane površine. In obdelava pokrova in drugih delov zahtev po natančnosti in površini hrapavosti je zelo visoka, je težko zagotoviti kakovost obdelave. Zato je za zadovoljitev potreb postopka pogosto potrebno izboljšati natančnost pozicijske osnovne površine in zmanjšati površinsko hrapavost ali površino obdelave lokacije osnovne ploskve, kar povečuje kompleksnost Postopek izdelave ventila.

Shan obdelava je težka.

Zaradi različnih vrst ulitkov ventila je poleg različnih litin železa, ogljikovega jekla, večina visoko zmogljivih, korozijsko odpornih in trdih materialov rezanje zelo nizka, je težko doseči zahtevane Natančnost obdelave in hrapavost površine. Geometrijska natančnost in površinska hrapavost tesnilne površine odlitkov ventila sta zelo visoki, zato se težave pri obdelavi ventilskih ulitkov povečajo. Hkrati je rezalna zmogljivost vlivnega materiala slaba in prinaša številne nove probleme v proces predelave ventilskih ulitkov, materiala orodja, rezalnega odmerka, procesne opreme in tako naprej.