Dejavniki, ki vplivajo na kakovost livarskih strojev

Dejavniki, ki vplivajo na kakovost livarskih strojev

Obraba strojne opreme in dimenzijska stabilnost neposredno vplivata na natančnost stroja za vzdrževanje življenjske dobe.

Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na kakovost odlitkov strojev. Prvi je postopek oblikovanja litja. Da bi določili geometrijo in velikost litja glede na delovne pogoje in lastnosti kovinskega materiala, je treba upoštevati racionalnost modela z vidika legirne zlitine in značilnosti procesa vlivanja, to je očitnega učinka velikosti strjevanja in krčenja, stresa in drugih težav, da bi se izognili ali zmanjšali sestavo ločevanja bakrovih delov, deformacije, razpok in drugih napak.

Drugi mora imeti razumen proces oddaje. Glede na strukturo vlivanja, težo in velikost, lastnosti litja in pogoje proizvodnje, odlitki strojev izberejo ustrezno podlogo in obliko, jedrno metodo, primeren niz kite za vlivanje, hladno železo, riser in sistem za prelivanje. Za zagotovitev dostopa do kakovostnih ulitkov.

Tretja je kakovost surovin za litje. Kovinski vključki, ognjevzdržni materiali, goriva, fluksi, modifikatorji in livarski pesek, vezivo za pesek, barve in drugi materiali, ki ne izpolnjujejo standardov kakovosti, bodo odlitke povzročile pore, luknje, žlindre, lepljiv pesek in druge napake, ki vplivajo na videz kakovosti vlivanja. notranja kakovost, resne ulitke bodo ukinjene.

Četrti je postopek proces, Stroji Castings, da razvije razumen postopek delovanja postopkov za izboljšanje tehnične ravni delavcev, tako da pravilno izvajanje pravil.