Razprave na kontrolo kakovosti strojev ulitkov

Razprave na kontrolo kakovosti strojev ulitkov

Mehanske litje kakovosti, vključno z inherentna kakovost strojni, litje, videz kakovosti, z uporabo kakovosti. Njegovim potrebam, na splošno v delov in povezanih tehničnih dokumentov jasno definirani. Za zagotovitev kakovosti mehanske litje, litje vse vidike proizvodnje, zlasti po čiščenju, morajo opravljati kontrolo kakovosti. Vsako napako mehanske litje, po popravilu zahtevam, ne vpliva na uporabnika je treba krpaju.

1, pregled vlivanje okvar

1) pregled videz ploda, ko preverjajo z napake kot so razpoke, površina pore in krčenje, lepljivo peska in drugih poškodbah izpostavljeni videz strojev ulitkov s prostim očesom ali s povečevalnim steklom in nasvet kladivo, itd, uporabo m easuring orodja, plesni in delovno platformo, itd preverite, ali velikost risbe mehanske litje izpolnjujejo zahteve, z različnimi tehtanje orodja preizkusiti ali teža mehanske vlivanje v dovoljeni odklon.

2) površinske napake pregleda

① fluorescentno detekcijo metoda: mehanske litje potopljen v fluorescentna tekočine, zaradi kapilarnega pojava, fluorescentne tekočine prodrejo v mehansko litje površinskih poškodb in odstranite mehanske vlivanje in obrišite, v obsevanje z ultravijolično (živo srebro quartz svetilko). Uporaba fluorescenčne tekočine z ultravijolično svetlobo obsevanje načeloma lahko določi površinske razpoke in druge pomanjkljivosti na mestu.

② barvanje metoda: uporaba prepustnost tekočine, površini zaseženih mehanske litje, prevlečena s plastjo dobro prepustnost barvanje tekočine (na primer kerozina, aceton, barve in druge mešanice), dokler tekočina prodre v površino okvare, obrišite površino tekočine barvanje, poškropiti s plastjo cink belo in bel zaslon v prahu, nato preostala pomanjkljivosti v pore Kolorit agent je bil zanič na površini, da pokažejo v prahu, prikazuje napako obliko.

3) pregled notranja napaka

① ray pregled: mehanske okvare najdemo znotraj ulitkov, kot so pore, krčenje, razpoke, vključki in tako naprej. Slika 2-10 prikazuje rentgensko diagram. Za pomembno ulitkov strojev, kot so obrambni industriji z razreda I strojev ulitki, na splošno življati prehoditi 100 % ray pregled. Pogosto uporabljene žarki so: x-žarki in g-žarki. Prodor nekdanji kot slednji, vendar občutljivost je višja od slednje, ti žarki lahko prodrejo kovine, tako da film občutljiv. Ko žarek prodira predmeta, interakcijo z atomi v predmetu, in energetski žarek je nenehno absorbira in razpršeni postopoma razpada. Večja gostota predmet, hitreje upadanja energije, gostota luknje in vključkov v strojev ulitkov je veliko nižja od gostote kovine. Ko žarki in te pomanjkljivosti, dušenje, manjša in energije na film, je večji od napako lahko Prikaži obliko napake na film.

② ultrazvočni pregled: mehanske litje najdemo tudi v pomanjkljivosti, kot so pore, razpoke, vključki, kot svoboden. Za jeklene litine, uporabite ta način za odkrivanje največje debeline (1000mm) metode. Ultrazvočno preskušanje z delovno frekvenco pogosto več kot 1 MHz. ultrazvočni valovi širi iz enega medija v drugo na vmesniku, še posebej ko ultrazvočni se prenaša iz kovine v zrak, skoraj 99 % razmišljanja iz vmesnika nazaj. Ultrazvočne preiskave je uporaba te funkcije najti notranjih pomanjkljivosti mehanske litje. Ko sonda se premika počasi na mehanske litje, če ni napake v mehansko litje, le T val odraža na površini sondo in B val, ki je nastala na spodnjo površino se odražajo na zaslonu osciloskopa. Če ni nobene napake v del mehanske litje je tudi F-val izraža napake, večje napake, večje višine F-val, ki lahko določi lokacijo in resnosti pomanjkljivosti v mehansko litje.

③ Tlačni preskus: visok pritisk, vakuum z ulitkov strojev, kot so črpalke, ventili, itd, morali tlačni preskus za preverjanje, ali je luknjo v mehansko vlivanje okvar. Ko test bo določenim pritiskom zrak (ali vodo, olja, itd) v zaprti mehanske litje votlino, kot so mehanski litje skozi razpoke, luknje, itd, bo uhajanja, in tako našel mesto napake. Preskusni tlak je običajno več kot 30 do 50 % mehanske litje delovni tlak, ki je tudi mehanske litje moč ocena. Ko mehanske litje ni enostavno, da tvorijo zaprto votlino, ki lahko ni treba opraviti tlačni preskus, metode se lahko uporabijo za preskus mehanske prodor kerozina gost.