Razprava na štirih razlogih, kako se valja odlomi

Razprava o štirih razlogih odlitka ventila v črni barvi

Na področju strojne obdelave bo zaradi posebnosti odlitkov ventilov prišlo do videza črnega pojava v procesu uporabe. Kaj je razlog za to?

1. Notranji razlogi. Številni proizvajalci ventilov v vlivanju, strojni obdelavi ne bodo opravili čiščenja, nekateri pa tudi preprosto vodo, jih je težko dokončati. In površina vlivnega sredstva, tekočine za rezanje, saponifikacijske tekočine in drugih jedkih snovi ter drugih madežev bo pospešila litje plesni črne hitrosti.

2. Vpliv zunanjega okolja. V določenih pogojih temperature in vlažnosti se bo litje zelo lahko pojavilo oksidacijsko črno ali plesno stanje, ki ga dejansko določajo lastnosti samega litja.

3. Nerazumno načrtovanje procesov. Odtoki ventila pri čiščenju ali tlaku po obdelavi nepravilno, bo dal litje plesen, črna, da bi ustvarili določen pogoj, pospešiti nastajanje plesni. In če je izbira čistilnega sredstva močno jedka, lahko povzroči tudi korozijo in oksidacijo ulitkov.

4, upravljanje skladišč ni vzpostavljeno. Ulivanje je shranjeno v različnih višinah skladišča, njena plesen pa je drugačna.