Trend razvoja avtomobilske litje in glasujejo Technology

Trend razvoja avtomobilske litje in glasujejo Technology

Casting je ena najstarejših obdelovalnih metod, in približno 15 % do 20 % avtomobilskih delov so ulitki, ki jih različnih vlivanje metode. Te litine so predvsem ključnih sestavin elektroenergetskega sistema in pomembne strukturne komponente. Trenutno, Evropi in ZDA avtomobilske industrije razvitih držav, avtomobilov, litje napredne tehnologije proizvodnje, dobra kakovost, litje avtomobilov visoke proizvodne učinkovitosti, onesnaževanje okolja. Litje surovin in pomožnih materialov so bile oblikovane serije in standardizacijo, celoten proizvodni proces je bil doseči mehanizacije, avtomatizacije in inteligence. Te države na splošno uporabo digitalne tehnologije za povečanje stopnje vlivanje procesa načrtovanja, litje hitrost izmeta za približno 2 % do 5 %, in vzpostavila večnacionalnih storitev sistema in omrežja tehnologije podporo. V nasprotju s tem, čeprav Kitajske avtomobilske ulitkov večje proizvodnje, vendar je večina od njih so nizko dodano vrednost in tehnične vsebine, struktura je relativno enostavno črno ulitkov, in vrzeli med tuje ravni. Ta članek predvsem iz avtomobilske varčevanja in varovanja okolja in druge vidike razvoja potrebuje, litje avtomobilov in smer razvoja tehnologije avtomobilov.

Tlačno litje, v nadaljnjem besedilu litje avtomobilov pod določenim pritiskom, da taline v kokile napolnjene votline, litje tkiva gosto, visoke mehanske lastnosti, velikost natančnost, malih predelovalnih stopnja. Glede na stopnjo pritiska lahko razdelimo nizkotlačna vlivanje in visokotlačna litje dve kategoriji, njegov visoki stroški plesni, še posebej za proizvodnje avtomobilov ulitkov, visoko učinkovitost, skupni strošek je zelo nizka. Trenutno skoraj vse avto prenos lupine, sklopka lupine, črpalka shell, uplinjač lupine, krmilna, itd so aluminij die casting.

Glavne parametre procesa vlivanju so kompresijska sila, posebne tlak, polnjenje, hitrost, čas polnjenja, časom zadrževanja, temperatura taline in plesni temperature taline. Kot taline v visoki temperaturi, visoke hitrosti, visokim pritiskom polnjenje votlino, bo neizogibno vpletati v plina, tako razvite številne nove metode, kot so vakuumske vlivanju metoda, metoda kisika napolni vlivanju, litje avtomobilov nizke hitrosti polnjenja die litje metoda "natančnost" Die casting metoda (znan tudi kot Acumrad metoda, ki je točno, hitro, gosto), ozkopasovni srednje-tlak polnjenja (NDC) vlivanje metode, so brez nove tehnologije neporoznih litja. Zato, glede na značilnosti litja znanstvenih kontrolo procesnih parametrov, racionalno zasnovo in izdelavo kalup (vključno z točilni sistem, prekoračitev izpušnega sistema, plesni, hladilni sistem, plesni ogrevanje in ravnovesje nadzorni sistem), uporabite je primerno pršili in premazi tehnologije. Die temperatura in toplotno ravnovesje je najbolj pomembnih pogojev za realizacijo visoke kakovosti, casting, litje avtomobilov za splošno litja umakniti litje plesni votlino Površinska temperatura tališča zlitine 40 % o.