Vzroki in preventivni ukrepi avtomobilskega litja Mehanski lepljivi pesek

Mehanski lepljivi pesek, znan tudi kot lepljiv pesek iz kovinskega tekočega prepona, je sestavljen iz tekoče kovine ali kovinskega oksida skozi kapilarno infiltracijo ali infiltracijo plina v površino peščene površine, površino kovinske litine in peskano mehansko mešanico lepilne plasti . Lepljivi sloj peska je viden, ko je kovinski sijaj. Mehanska lepljiva površina peska je bila podobna gobi, trdno se držala površine avtomobilskega litja in več se je pojavila pri površini toplote peska in peska ter močni peskani tesnosti nizkih delov, kot je nalivanje v bližini ust, debel odsek avtomobilskega litja , Groove.

Mehanski lepljivi pesek ne vpliva samo na kakovost videza avtomobilskih ulitkov avtomobilskih litin, temveč povzroča tudi razrez, zato je treba zadostno pozornost posvetiti mehanskemu lepljivemu pesku avtomobilskih ulitkov, da bi izboljšali donos proizvoda. Kombiniral sem se z leti praktičnih izkušenj v proizvodnji in se skliceval na ustrezne informacije, govoril o vzroku avtomobilskega peska in njegovih preventivnih ukrepih.

1, Automobile Casting in oblikovanje

Takšen dizajn bo spodbujal proizvodnjo mehaničnih palic, če bo odlitina in vzorec povzročil, da ima pesek ostro, previsno ali štrlečo obliko ali ravno peskovito ali peskovito jedro. Ker bo tovrstna struktura avtomobilskih odlitkov pesek, pesek jedro lokalne koncentracije toplote, njeno normalno delovanje uniči, pesek, pesek jedro površino vnaprej kolaps, staljena kovina ali kovinski oksid enostavno prodreti in proizvajajo mehansko lepljivo pesek. V zvezi s tem so v toplotno koncentriranih delih uporabe posebnega peska, kot je cirkonski pesek ali olivinski pesek, z namenom izboljšanja njegove dolgoročne toplotne ali visokotemperaturne kapacitete sevanja.

2, izgleda

(1) videz slabega postopka izdelave, tako da pesek ni tesno ali kompaktno kopičenje, povzroči, da je površina votline groba ali ohlapna, obstaja neposreden vpliv na proizvodnjo mehanskega lepljivega peska. Videz oblike postopka pogosto prikaže naslednjo napako:

Prvič, kalup del napačne izbire, zaradi česar je tip previsok, ali v obliki peska pri oblikovanju globoke votline.

Drugič, videz plesni na dnu postavitve neustreznega položaja, tako da je depresija težko Chung, je morda zaradi vzorca iz stene preblizu, ali izgleda preblizu. Zaradi dogovora je preveč gneča, bo Automobile Casting povzročil nastanek oteklinskega peska, čeprav ni očitnega otekanja peska, bo mehanski lepljiv pesek. Zaradi istega izvora napake se na isti avtomobilski litini pojavijo mehanski lepljivi pesek in izboklina.

Tretjič, nepravilno razporejen položaj žlebiča, dvižnega položaja in tekača, Chungu bo resnično prišlo do depresije, ki je postavitev sistema za dviganje.

Četrtič, od naklona plesni <1,5 °,="" tudi="" če="" je="" tesnost="" peska="" ustrezna,="" bo="" površina="" peska="" odtrgala="" in="" jo="" zlahka="" uničila="" kovinski="" ali="" kovinski="">

(2) videz slabe strukture postopka, ki ima statični tlak v kovinskem tekočem, je previsoka. Zaradi povečanja statičnega tlaka se bo obremenitev s peskom povečala, zato je potreba po posebnem pesku ali kompaktnejši modelski metodi, da se upreti kovinski tekoči vrsti osmotskega tlaka.

3, peskovnik

Oblikovanje in izdelava peščene škatle je nerazumno, zaradi česar je neenakomerna kompaktnost peska ali čung pesek preveč mehka.

Splošni vzroki teh težav so naslednji:

(1) nepravilen položaj škatle, ovirajo nekaj potopitve Chung real, zaradi česar je lokalni pesek preveč mehka, kar povzroči otekanje peska ali mehansko lepljivo pesek.

(2) zaradi pesek škatla je premajhen, da povzroči Chung pesek ni resnično.

(3) nepravilen položaj škatle, tako da se smreka in dvižnik ne more postaviti na pravo mesto, tako da dvižnik ali smreka in vrsta peska med zbijanjem ni tesen. In ker bo oddelek neizogibno vodil k koncentraciji toplote, tako da je mehanski lepljiv pesek bolj resen. Zato, če položaja smreke ali dvižnika ni mogoče spremeniti, je treba škatlo odrezati ali odstraniti iz celote.

(4) škatla je previsoka. Mehanski lepljivi pesek je običajno povezan z neprepustnostjo površine votline in statičnim tlakom staljene kovine, velikostjo tlaka kovinskega tekočine in gostoto kovin ter višino zgornjega polja. Če želite začeti s skrčkom Automobile Casting, morate imeti določeno višino, vendar je treba izboljšati tudi učinkovitost peska.

4, prelivajoči sistem za dviganje

(1) neprimeren položaj dvižnega voda je povzročil lokalno pregrevanje peska, kar je povzročilo prezgodnjo uničenje površine votline. Kovinska tekočina ali kovinski oksid, ki se tvori pri visoki temperaturi, bolj verjetno prodre skozi površino votline.

Primeri takih primerov so naslednji:

Prvič, smreka ali dvižni vod s površine, ki je preblizu, da se tvori vroči del, vroči del vrste peska, če ne Chung, bodo mehanične lepljive napake v pesku zelo resne.

Drugič, v določeni votlini na površini pretoka kovine preveč, se bo ogrevala v dovolj velikem obsegu, da bi uničil obseg. Če je prvotno strnjeno trdno lupino v votlini kasneje infiltrirana s staljeno kovino, je lepljiv pesek še bolj resen.

Tretjič, pri vlivanju, kjer lahko pride do prevelikega pritiska kovinskih tekočin, lahko Automobile Castings proizvede mehansko lepljivo pesek. Ko kovinska tekočina ni samo visok pritisk in temperatura je visoka, je situacija še posebno resna.

(2) razmerje preseka žleze, drsnika in drsnika je nepravilno, tako da se staljena kovina med polivanjem neprekinjeno oksidira, s čimer se poveča število kovinskih oksidov in povzroči pretok vlivnega peska. Med postopkom prelivanja je treba sistem vodenja vedno napolniti s staljeno kovino, sicer se lahko kovinska raztopina oksidira na kateremkoli delu sistema Automobile Casting.

(3) velikost vratnega vratu je prevelika, povzroči preobremenitev peščenega peska, kar je pogostejši problem. Ta težava je pogosto posledica previsokega vratu, da se kovina na dnu ustnega ustja ne predčasno strdi, povečati morate velikost vratu. Če zasnova vratu za dvigalo ni posledica nepravilnega polnjenja, je najbolje skrajšati vrat drsnika, da preprečimo strjevanje, namesto da bi povečali njegovo velikost. Manjši vrat vratca lahko zmanjša toploto peska.

(4) nepravilno oblikovan pokrov ali nepravilni dizajn, tako da se pri nalivanju v zrak zaradi oksidacije kovinske tekočine, ki je običajno posledica turbulence, s kovinskim površinskim oksidnim filmom še naprej akumulira mehanski adhezijski pesek.

5, pesek

(1) prvotna porazdelitev velikosti delcev peska ni enotna, povzroči nizko kompaktnost peska, izvirna porazdelitev velikosti delcev peska ima največji učinek na kompaktnost peska.

(2) pretok peska in slabo oblikovanje.

(3) školjka pesek na smoli je preveč tanka folija, bo lupino lokalne moči in lokalni pesek ni prekrita s smolo, pogosto zaradi tega preprostega razloga, tako da se oblikuje mehanski pesek.

(4) Prepustnost kalupa je previsoka, kar je še en odraz delcev peska preveč debel. Dihanje in kompaktnost sta dva dejavnika, ki vplivata drug na drugega. Nizka stopnja tesnosti je dobro prezračevanje in obratno.

(5) ogljikovega materiala iz peska ali deoksidacijskega materiala je nezadosten, bo proizvajal preveč kovinskega oksida, tako da bo oksid mokri pesek in ga lahko prodreti.

6, jedro

(1) Nepremazan barvni pesek jedro peska preveč groba ali slaba porazdelitev velikosti delcev in prvotna porazdelitev velikosti delcev peska ni enotna, vpliv nastanka mehanskega lepljivega peska.

(2) pesek jedro ni Chung, in vrsta peska ni enaka naravi istega, mehanski lepljiv pesek ima pomemben vpliv.

(3) pesek jedro površine grobo ali porozno, bo povzročil mehansko lepljivo pesek. Taljena kovina ali kovinski oksid se infiltrira na to grobo ali porozno površino in nato infiltrira jedro.

(4) pesek jedro med skladiščenjem vlage. Za pesek jedro, voda je preveč težav. Ker pesek jedro preveč vode ni enostavno zaznati. Nekatera peščena jedra izgledajo suha, v resnici pa je voda še vedno zelo visoka.

(5) peščeno jedro pri ravnanju z neprevidno ali v barvi je še vedno v mokrem stanju pri ravnanju in povzroči poškodbe ali obrabo. Posledica tega je, da prevleka na jedru ne zadošča za preprečevanje prodiranja kovin ali kovinskih oksidov v jedro. Barva na škodi Oddelek, kot da pesek jedro, da odprete luknjo, zaradi česar kovinska tekočina vre in proizvajajo mehansko lepljiv pesek.

(6) potapljanje s peskom v plitvini preveč plitvo, bo neposredno povzročalo mehansko lepljivo pesek.

(7) prevleka visoke gostote peščenih jeder je nizka. Zaradi pomanjkanja gline v barvi ali preveč topila, tako da se vsebnost veziva zmanjša, kar povzroči manjšo trdnost prevleke zaradi mehanskega adhezijskega peska.

(8) pesek v pesek je slab, tako da so posamezni deli močvirja iz peska prenizki, kar povzroči jamarstvo pri nalivanju, kar ima za posledico mehansko lepljiv pesek.

(9) čiščenje peska jedra in slabo popravilo, bo neposredno povzročil mehansko lepljivo pesek. Pesek jedro za okrepitev inšpekcijskega pregleda, bi se takšne napake lahko izognili.

(10) pesek jedro v potapljanju, barva za pršenje se ni suha. In peščeno jedro v pesku v mokri plasti enako, prevleka ni lahka za luščenje in luščenje.

(11) jedrna škatla ni čista, bo jedro peska pritrjen na jedro škatle, kar ima za posledico površinsko hrapavost površine peska. Visokokakovostno peskovito jedro ima gosto površinsko plast, jedro škatle ni čisto in ne more dobiti gostega površinskega sloja visokokakovostnega peska.

7, oblike

(1) Chung pesek mehko in kompaktno stopnjo neenakomerno. V večini primerov je enako pomembno tudi enakomernost in kompaktnost. Vendar je včasih kompaktnost peska bolj enakomerna kot celotna mehkoba peska.

(2) popravilo peska slabo. Površino za popravilo peska grobo ohlapno, bo povzročila mehansko lepljiv pesek; popravilo ali popravilo delov vode je previsoko, povzroči vročo kovinsko tekočino in povzroči mehansko lepljivo pesek.

(3) napolnite slabe dele grobe, ohlapne, tam bo mehansko lepljiv pesek.

(4) premaz peska neenakomeren ali neustrezen.

(5) suho suho ali neenakomerno suho barvo suhega tipa.

(6) prekomerna količina tlaka za sproščanje plesni bo oslabila površino peska, prispevala k vrenju staljenega kovine in proizvajala mehanski pesek za avtomobilsko litje.

(7) prevleka peska je premajhna, prevleka je vdihavanje peska, kar povzroči barvanje, padanje ali luščenje zaradi mehanskega lepljivega peska.

(8) povrśina povrśine, prekrita z nezadostno kolićino peska, kar je skupna delovna malomarnost.

(9) združeni so vroči in hladni materiali (pesek, pesek, jedro, hladno železo itd.). Vroči in hladni material izpolnjuje, bo kondenzacijo vode. Vlaga lahko povzroči mehansko lepljiv pesek v vreli obliki, medtem ko se znatno poveča stopnja proizvodnje oksidov, čemur sledi infiltracija kovinskega oksida. To je splošen vzrok mehanskega lepljivega peska, pa tudi glavni razlog za modeliranje visokega tlaka mehanskega lepljivega peska.

8, kovinska sestava

(1) enostavno oblikovanje dobrih tokov kovinskih oksidov, dobra mobilnost kovin kot površinska napetost ali debelejša kovina bolj verjetno povzročajo mehansko lepljivo pesek.

(2) zlitine, ki vsebujejo komponente z nizko temperaturo tališča, kot so svinčeno svinčeno bron, lahko vodijo do mehanskega lepljivega peska. Ker je svinec še vedno v pretočnem stanju, ko je temperatura veliko nižja od temperature matične kovine.

(3) potrebo po visoki temperaturi avtomobilske zlitine. Ker je tok zlitine dober, je enostavno izdelati mehansko lepljiv pesek. Poleg tega, ker je temperatura prelivanja visoka, se hitrost tvorbe oksida pospešuje in zato obstaja težnja za tvorbo oksidativnega mehanskega lepljivega peska.

9, prelivanje

(1) temperatura prelivanja je prevelika, ne le izboljša tekočino staljene kovine, temveč tudi hitro oksidacijo kovinske tekočine, s čimer pospešuje nastanek oksidativnega mehanskega lepljivega peska.

(2) prevleka je previsoka in zgornja škatla je previsoka, bo oblikovala previsok kovinski indenter, da bi pospešila kovino ali kovinski oksid v poreove s peskom.