Litje proces znanja in Trend razvoja tehnologije avtomobilov

Približno 15 % do 20 % avtomobilskih delov so ulitki, ki jih različnih vlivanje metode. Te litine so predvsem ključnih sestavin elektroenergetskega sistema in pomembne strukturne komponente. Trenutno, Evropi in ZDA avtomobilske industrije razvitih držav, avtomobilski litje proizvodna tehnologija napreduje, kakovosti proizvodov je dobro, visoko proizvodno učinkovitost, onesnaževanje okolja. Litje surovin in pomožnih materialov so bile oblikovane serije in standardizacijo, celoten proizvodni proces je bil doseči mehanizacije, avtomatizacije in inteligence. Te države na splošno uporabo digitalne tehnologije za izboljšanje ravni litje proces načrtovanja, litje hitrost izmeta za približno 2 % do 5 %, in vzpostavila večnacionalnih storitev sistema in omrežja tehnologije podporo. V nasprotju s tem, čeprav Kitajske avtomobilske ulitkov večje proizvodnje, vendar je večina od njih so nizko dodano vrednostjo in nizko tehnične vsebine, struktura je relativno enostavno črno ulitkov, in vrzeli med tuje ravni. V tem članku predvsem smer razvoja avtomobilske vlivanje in avtomobilska tehnologija razvoj povpraševanja avtomobilski varčevanja z energijo in varstvo okolja.

1. smeri razvoja avtomobilskih ulitkov

1.1 enoten načrt avtomobilsko ulitkov

Z avtomobilsko varčevanje in zmanjšati stroške proizvodnje, zahteve še povečala, da v celoti izkoristijo prednosti litje, izvirno žigosanje, varjenje, kovanje in litje tvorijo več delov, skozi a razumen načrt in strukturne optimizacijo za dosego integrirane delov litje oblikovalne, lahko učinkovito zmanjšati težo delov in zmanjšati nepotrebno obdelavo procesa, za doseganje teže delov in visoko zmogljivost.

Trend razvoja avtomobilske litje povezovanja je bolj očitno pri razvoju neželeznih zlitine ulitkov. Da bi polno uporabo vlivanjem doseči značilnosti proizvodnje zapletenih strukturnih ulitkov, je bilo integrirano načrtovanje vrat, sedež okostje, okostje blatnik, sprednji okvir in požarni zid, enoten načrt visokotlačnih ulitkov, velikost je bistveno večja od tekoče proizvodnje litja, potrebo po 4 000 ~ 5 000 t ali celo večje tonaže vlivanju stroj za proizvodnjo.

1.2 teže avtomobilskih ulitkov

Zagotoviti trdnost in varnost avtomobila pod predpostavko za avto, ki je čim bolj zmanjšati kakovost priprave za dosego lahek, s tem povečati moč vozila, zmanjšanje porabe goriva in izpušnih plinov onesnaževanje. Kakovost vozila se zmanjša za 100 kg in porabo goriva na 100 km se lahko zmanjša za 0,3 do 0,6 L. Če masa vozila se zniža za 10 %, izkoristek goriva lahko poveča za 6 % do 8 %. S potrebami varovanja okolja in varčevanja z energijo, teža avtomobila je postala svetovni avtomobilski razvoj trenda, teže avtomobilskih ulitkov je postal eden od pomembnih smeri razvoja avtomobilskih ulitkov.

2. razvoj smeri avtomobilski livarska tehnologija

Proizvodna tehnologija tankih - stenami zapleteno strukturo odlitkov

Z razvojem avtomobilske industrije in povpraševanje za varčevanje z energijo in emisij zmanjšanje teže avtomobilskih delov postaja bolj lahek. S tankimi stenami design, je pomemben razvoj smeri bloka motorja. FAW Casting Co., Ltd za FAW Volkswagen proizvodnje litega železa valja, na primer, zgodnje proizvodnje 06A valja steno debeline 4,5 mm ± 1,5 mm, EA111 valja steno debeline 4 mm ± 1 mm, trenutni množično proizvodnjo EA888Evo2 valja steno debeline 3,5 mm ± 0,8 mm, naslednjo generacijo EA888Gen.3 valja proizvodni zgradbi je bolj zapletena, debelina stene samo 3mm ± 0,5 mm, je najtanjši jeklenke sivo litino. V serijska proizvodnja, so nekatere težave, kot so zdrobljen jedro, jedro visečih in steno debeline nihajo. Pa z kontrolo kvalitete jedro pesek in pesek, vendar ne more izpolniti zahtev proizvodnje EA888Gen.3 valja, uporabijo kot celotno skupino jedra lije proces.

2.2 aluminum-magnezij zlitine velikih strukturnih delov proizvodne tehnologije

S povečanim povpraševanjem za varčevanje z energijo, varovanja okolja in znižanje stroškov, zlitine aluminija-magnezija velikih strukturnih litje je postala pomemben razvoj trenda in njegove proizvodne tehnologije je postal trenutni razvoj srborit. Trenutno je glavna proizvodna tehnologija zlitine aluminija-magnezija velikih strukturnih delov visokotlačnih litje, litje iztiskanje in nizkotlačna litje. Kot Visokotlačni litje učinkovitosti proizvodnje, kakovosti proizvodov je postala glavni proizvodni proces, njegove proizvodne tehnologije razvoj osredotočen na Visokotlačni ulivanje je enostavno curl, vlivanje enostavno v obliki pore, lahko ne toplotne obdelave težave.

2.3 vlivanje natančno vlivanje Technology

Ponavadi naveden kot natančno vlivanje avtomobilski vlivanje predvsem se nanaša na odpravo plesni in naložbe livarska tehnologija. Z razvojem tvori tehnologije avtomobilov litja, litje natančnost, ki je neke vrste vlivanje metode, ki so. Ulitki, ki jih tovrstne metode, ki so lahko uporabijo neposredno brez rezanja ali rezanje. Z izboljšanjem vlivanje velikost natančnost, litje natančnost, ki tvorijo tehnologije je hitro razvil v zadnjih letih, in vrsto novih vlivanje metode so bili razviti, kot so natančnost pesek litje, izgubil vlivanje pene pod nadzorom tlačno litje in tlačno litje. Cosworth litje metoda je razvil Združeno kraljestvo s kombinacijo cirkonija pesek jedro in krmili črpalko elektromagnetno. Je bila uspešno uporabljena za množično proizvodnjo aluminij zlitine valjev in se je pojavil v številnih različicah proces kot nizko tlačno litje namesto elektromagnetno črpalka litje in druge procese. Uporaba tovrstnih litje metodo lahko proizvajajo steno debeline 3,5 ~ 4.0 mm aluminij zlitine valja, je trenutno natančnost pesek litje v imenu proces.

V visokotlačnih vlivanjem razvite vakuumski casting, oksidirano vlivanju, poltrdne kovinski reološke ali tiksotropne vlivanju postopka, namenjena odpravi pomanjkljivosti litje, notranja kakovost in razširiti obseg umre vlivanja aplikacij. V postopku vlivanja za iztiskanje, taline je napolnjena strjeni pod pritiskom in ima prednosti gladko, brez kovine, brizganjem, manjšo izgubo kovinski tekoče oksidacije, varčevanje z energijo, varno obratovanje in pomanjkljivosti litje luknjo. Visoko zmogljivih aluminijeve zlitine litje, razvoj in uporaba različnih aplikacij.

Stalno rast avtomobilske proizvodnje zahteva proizvodnje litja visoke kakovosti, odlične zmogljivosti, v bližini neto obliko, več vrst, nizka poraba, poceni smer. Kot vozilo približno 15 % do 20 % dele so ulitki. To zahtevati vlivanje industrija še naprej uporabljajo različne novih tehnologij, novih materialov za izboljšanje splošne ravni litje. Litje natančnost livarska tehnologija lahko izpolnjujejo gornje zahteve avtomobilske ulitkov, in njegove aplikacije bo pokrival tudi procesov različnih vlivanje avtomobilski ulitkov.

Da bi zadovoljili vedno bolj zahtevnih okoljskih predpisov, avtomobili so poti k lahki. Znižano vozilo teže za 10 %, poraba goriva se lahko zmanjša za 5,5 %, goriva lahko poveča za 3 % do 5 %, medtem ko zmanjšanje emisij za približno 10 %. Uporaba aluminija in magnezija in drugih neželeznih zlitine ulitki, razvoj velike kompleksne strukture integrirano ulitkov in obsežno uporabo natančno vlivanje modeliranje tehnologije je za dosego glavni način za zmanjšanje teže avtomobilski ulitkov. In zato zahteva obsežno uporabo digitalne tehnologije na podlagi visoko zmogljivih odlivanje, avtomatske opreme, kot so široko paleto sredstva za razvoj in proizvodnjo avtomobilskih ulitkov za potrebe sodobnega avtomobilski industriji.