Avtomobilski litja proces znanja in Trend razvoja svoje vlivanje Technology

1. smeri razvoja avtomobilskih ulitkov

1.1 enoten načrt avtomobilsko ulitkov

Z avtomobilsko varčevanje in zmanjšati stroške proizvodnje, zahteve še povečala, da v celoti izkoristijo prednosti litje, izvirno žigosanje, varjenje, kovanje in litje, ki tvorijo več delov, skozi primerno načrtovanje in strukturne optimizacijo za dosego integrirane delov litje oblikovalne, lahko učinkovito zmanjšati težo delov in zmanjšati nepotrebno obdelavo procesa, za doseganje teže delov in visoko zmogljivost.

Trend razvoja avtomobilske litje povezovanja je bolj očitno pri razvoju neželeznih zlitine ulitkov. Da bi polno uporabo vlivanjem doseči značilnosti zapletene strukture ulitkov, je bil enoten načrt plošče,

Sedež okostje, okostje blatnik, sprednji okvir in požarni zid, katerih velikost je bistveno večja od ulitkov, ki trenutno proizvaja, zahteva proizvodnje t 4 000 v 5 000 ali celo večje tonaže stroji litja.

1.2 teže avtomobilskih ulitkov

Zagotoviti trdnost in varnost avtomobila pod predpostavko za avto, ki je čim bolj zmanjšati kakovost priprave, da doseči glede na težo, s tem povečati moč avtomobila, zmanjšanje porabe goriva in izpušnih plinov onesnaževanje. Avto zmanjšanje od 100 kg na 100 gramov, 100 km porabe goriva se lahko zmanjša za 0,3 ~ 0.6 L, če je zmanjšanje telesne teže vozila 10 %, goriva se lahko poveča za 6 % do 8 %. S potrebami varovanja okolja in varčevanja z energijo, teža avtomobila je postala svetovni avtomobilski razvoj trenda, teže avtomobilskih ulitkov je postal eden od pomembnih smeri razvoja avtomobilskih ulitkov.

1.2.1 lahki design avtomobilov ulitkov

Za splošni varnostni faktor ulitkov, enako debelino design je eden od glavnih metod za avtomobilski ulitkov. Glavna pomanjkljivost modela enako debelino pa da strukturne učinkovitosti ni treba popolnoma izkoristiti in povečano težo ulivanje. Z uporabo CAE analiza, optimizacija topologije in druga sredstva za optimalno oblikovanje delov, tako da deli stres vrednosti različnih delov blizu različnih delov debelina stene je nedosledno, majhne dele tanjši material debelina ali ne, za zmanjšanje material v teži od. Upoštevajoč, litje, ki so lahko dosegli nastanek zapleteno strukturo odlitkov, lahko dosežete različne nepravilne oblike prereza. Načrtovanje, uporabo CAE ali topologije optimizacijo in druga sredstva za stres analiza delov. Glede na porazdelitev sile, določitev oblike delov in posebne lokalne material debelina. Skozi litje okrepitev, kopanje luknje in zgoščevanje, lahko znatno zmanjša težo delov.

1.2.2 lahke zlitine ulitkov avto

Uporaba aluminija in magnezija in drugih materialov za lahke zlitine so glavno težo izguba ukrepi sedanje proizvajalcev avtomobilov. Gostota aluminija je le 1/3 iz jekla in ima odlične protikorozijske zaščite in Duktilnost. Manjša gostota magnezija, samo 2/3 aluminija, odlično z visokim tlakom litje pogoji. Aluminija in magnezija posebno moč (moč in kakovost razmerje) so precej visoke, za zmanjšanje teže, izboljšanje učinkovitosti porabe goriva ima odločilno vlogo. Avto industrija ZDA v zadnjih dveh letih za izboljšanje konkurenčnosti, z znatno uporabo aluminija in magnezija ulitkov in integrirano litje je tesno povezana.

1.2.3 vrhoven predstava avtomobilski ulitkov

Izboljšanje učinkovitosti materiala, tako da teža enote delov lahko prenesejo večje obremenitve, je eden od načinov za učinkovito zmanjšanje teže ulitkov. Stent tipa ulitkov predstavljajo znaten delež ulitkov in razvoj ulitkov je postala eden od poudarkov. S toplotno obdelavo in drugi ukrepi za spreminjanje mikrostruktura materiala, s tem povečati moč delov, togost ali žilavost, lahko učinkovito zmanjšati težo delov.

Izotonična izklopila litina, ne samo trdnost jekla kot navadnega izboljšala, in gostota je manjša od jekla, gostota 7,1 g / cm3, medtem ko gostota jeklene litine 7,8 g / cm3, je zelo priporočljivo, v zadnjih letih, material za uporabo od izotermičen kaljenje litina, v isti velikosti ulitkov v pogojih svetlobe, 10 % lažji od jekla. Poveljniškim vozilom DongFeng Motor Company v določeno vrsto gospodarskih vozil so bile uporabljene za kul litina litega železa namesto jekla lahki preverjanje dela,

In za na izotermičen kaljenje litina kosov visoka moč lastnosti delov 14 suspenzije v strokovni forum linijo redesign. Tabela 1 je uporaba izotermičen kaljenje litina materiala po zamenjavi lahek učinek, zmanjšanje skupne mase skoraj 40 %, učinek je pomemben. Opozoriti je treba, da lahki učinek v tabeli 1 je nadomestnih materialov, ampak tudi prispevek lahke zasnove. Na splošno, zamenjavo materialov za avtomobilske ulitkov je pogosto spremlja lahek načrt delov.

V aluminijastih zlitin in magnezija zlitine ulitkov uporabite tudi visoko trdnost, visoko težke materiale zamenjati s prvotnim svetlobe lita hujšanje na podlagi uporabe visoko IHC materiali za nadaljnje hujšanje, ZDA General Motors Corporation namesto visoko zmogljivih AE44 zlitine izvirno aluminijaste zlitine, uporaba visokotlačnih vlivanje metode proizvodnje pomožni okvir, v aluminij zlitine hujšanje na podlagi nadaljnje hujšanje 6 kg.

2. razvoj smeri avtomobilski livarska tehnologija

2.1 tanke stene zapleteno strukturo odlitkov proizvodne tehnologije

Z razvojem avtomobilske industrije in povpraševanje za varčevanje z energijo in emisij zmanjšanje teže avtomobilskih delov postaja bolj lahek. S tankimi stenami design, je pomemben razvoj smeri bloka motorja. FAW Casting Co, Ltd za FAW Volkswagen proizvodnjo litega železa valja, primer zgodnje proizvodnje 06A valja steno debeline 4,5 mm ± 1,5 mm, EA111 valja steno debeline 4 mm ± 1 mm, trenutni množično proizvodnjo EA888Evo2 debelina stene valja 3,5 mm ± 0,8 mm, naslednjo generacijo EA888Gen.3 valja proizvodni zgradbi je bolj zapletena, debelina stene samo 3mm ± 0,5 mm, je najtanjši jeklenke sivo litino. V serijska proizvodnja, so nekatere težave, kot so zdrobljen jedro, jedro visečih in steno debeline nihajo. Pa z kontrolo kvalitete jedro pesek in pesek, vendar ne more izpolniti zahtev proizvodnje EA888Gen.3 valja, uporabijo kot celotno skupino jedra lije proces.

2.2 aluminum-magnezij zlitine velikih strukturnih delov proizvodne tehnologije

S povečanim povpraševanjem za varčevanje z energijo, varovanja okolja in znižanje stroškov, zlitine aluminija-magnezija velikih strukturnih litje je postala pomemben razvoj trenda in njegove proizvodne tehnologije je postal trenutni razvoj vročih točk. Trenutno je glavna proizvodna tehnologija zlitine aluminija-magnezija velikih strukturnih delov visokotlačnih litje, litje iztiskanje in nizkotlačna litje. Kot Visokotlačni litje učinkovitosti proizvodnje, kakovosti proizvodov je postala glavni proizvodnega procesa, razvoj njegove proizvodne tehnologije je predvsem osredotočeno na je visokotlačna litja proces je enostavno curl, neprisiljen tvoriti a listnih znotraj litje, lahko segrevajo zdravljenje težav.