Litje proces znanja in Trend razvoja svoje tehnologije livarne avtomobilov

Casting je ena najstarejših obdelovalnih metod. Približno 15 % ~ 20 % avtomobilskih delov so ulitki, ki jih različnih vlivanje metode. Te litine so predvsem ključnih sestavin moč sistema in pomembne strukturne komponente.

Trenutno Evrope in ZDA avtomobilske industrije razvitih držav avto litje napredne proizvodne tehnologije, kakovosti proizvodov, učinkovitosti proizvodnje, onesnaževanje okolja. Litje surovin in pomožnih materialov so bile oblikovane serije in standardizacijo, celoten proizvodni proces je bil doseči mehanizacije, avtomatizacije in inteligence. Te države na splošno uporabo digitalne tehnologije za povečanje stopnje livarski proces oblikovanja, litje hitrost izmeta za približno 2 % do 5 %, in je ugotovljeno za večnacionalne storitev sistema in omrežja tehnično podporo. Nasprotno, Kitajske avtomobilske ulitki, čeprav večje proizvodnje, so večinoma črno ulitkov z dodano vrednostjo in nizko vsebnostjo tehnične in relativno preproste strukture, ki so daleč od tujih držav. Ta knjiga predvsem iz avtomobilske varčevanje in okoljevarstvenih vidikov razvoja potrebuje, litje avtomobilov in razvoj avtomobilske tehnologije.

S povečanim povpraševanjem po avtomobilski varčevanje in varstva okolja, kot tudi zmanjšanje proizvodnih stroškov, vlivanje in oblikovanje prednosti obstoječih litje, izvirno žigosanje, varjenje, kovanje in litje iz več delov, z racionalno zasnovo in strukturnih optimizacije celostnega delov litje oblikovalne, lahko učinkovito zmanjšati težo delov in zmanjšanje nepotrebne obdelavo tehnologija, tako da se doseže komponente lahke in visoko zmogljivost.

Pod predpostavko za zagotavljanje varnosti in trdnosti zmogljivosti vozila, teža vozila lahko zmanjša čim bolj zmanjšati težo vozila tako, da izboljša dinamično zmogljivost vozila, zmanjšanje porabe goriva in onesnaževanje izpušnih plinov. Vsakih 100 kilogramov zmanjšanje teže avtomobila robnik, 100 km porabe goriva lahko zmanjša 0,3 ~ 0.6 L, če teža vozila za zmanjšanje 10 %, goriva lahko povečala za 6 % na 8 %. Potrebe za varovanje okolja in varčevanje z energijo, lahki avtomobilov je postala trend svetovni avtomobilski razvoj. Lahki avtomobilski ulitkov postalo tudi eden od pomembnih razvojne smeri avtomobilski ulitkov.

Tako imenovani avto litje natančno vlivanje tvorijo predvsem nanaša na izgubljeno pene in naložbe livarska tehnologija. Z razvojem avtomobilske litje tvori tehnologije, litje natančnost, ki se nanaša na vrsto litje, oblikovanje metoda. Ulitki, ki jih ta vrsta oblikovanja lahko uporabijo neposredno brez rezanja ali rezanje. Z vedno večje zahteve na natančnost ulitkov, natančnost, ki tehnologija je hitro razvila v zadnjih letih, in vrsto novih litje, oblikovanje metode kot so natančno pesek litje, litje izgubljene pene, litje, pod nadzorom tlaka litje ter litje so se pojavile. Cosworth litje metodo je razvila Velika Britanija s kombinacijo pesek pesek jedro Cirkon in elektromagnetno črpalka nadzor lije metodi je bila uspešno uporabljena za množično proizvodnjo aluminija zlitina cilinder, in je bilo veliko tehnološke spremembe, kot je uporaba nizko tlačno litje namesto elektromagnetno črpalka ulivanje. Ta vrsta vlivanje metode lahko proizvajajo aluminij zlitine valja steno debeline 3,5 ~ 4.0 mm, je predstavnik natančno pesek litje proces.

Za zadovoljitev čedalje strožje okoljske zakonodaje in predpisov, avto se giblje v smeri lahek. Za vsakih 10 % zmanjšanje v zmanjšanje teže vozila, poraba goriva se lahko zniža za 5,5 %, ekonomičnosti porabe goriva se lahko poveča za 3 % ~ 5 % in emisije lahko zniža za približno 10 %. Uporaba aluminija in magnezija in drugih barvnih zlitine ulitki, razvoj velikih in zapletenih integrirane strukture ulitkov in obsežno uporabo natančno vlivanje tvorijo tehnologije je glavni način za dosego lahki avtomobilski ulitkov. Zato je potrebno da je treba uresničiti v raziskave in razvoj ter proizvodnjo avtomobilskih ulitkov z obsežno uporabo digitalnih tehnologij, s široko uporabo visoko zmogljivih vlivanje materiali in oprema za avtomatizacijo in za potrebe sodobne avtomobilske industrije.